Grafsteen prijzen

Uitleg over de grafsteen prijzen | Artea Grafmonumenten Nederweert, Veenendaal en Alkmaar

Grafsteen prijzen

De grafsteen prijzen zijn opgebouwd uit een aantal factoren zoals:

  • Steensoorten
  • De hoeveelheid materiaal
  • Combinaties van materiaal
  • Werkkosten
  • Belettering
  • Eventuele overige factoren

Artea Grafmonumenten kan meer dan 45 steensoorten leveren die in verschillende prijs categorieën vallen. Denkt u hierbij aan bijvoorbeeld graniet, gabbro, marmer, hardsteen en zandsteen. Mede prijsbepalend is ook de hoeveelheid materiaal. Op begraafplaatsen gelden vaak verschillende richtlijnen voor wat betreft de afmetingen van een gedenkteken. Zo kan het dus voorkomen dat twee dezelfde monumenten op verschillende begraafplaatsen een andere prijsstelling hebben. Daarnaast kunnen er combinaties van materialen gebruikt worden, zoals roestvast staal (rvs), glas, brons of aluminium.

Een andere prijsbepalende factor is de bewerkelijkheid. Hoe meer handenarbeid er aan te pas komt, hoe meer tijd het kost om tot de gewenste vorm te komen. Belettering kan op verschillende manieren uitgevoerd worden, zoals zandstralen in steen of glas. Teksten op de steen kunnen gemaakt worden in brons, aluminium en RVS.

Om een exacte prijs te geven, zullen alle details dus eigenlijk bekend moeten zijn. We calculeren dan ook het liefst op maat, inclusief alle bijkomende zaken zoals montage, funderingen, plaatsen en volledige garantie. Wel hebben wij een standaardcollectie samengesteld, die we in diverse granietsoorten uit voorraad kunnen leveren tegen scherpe prijzen inclusief:

– BTW
– Gezandstraalde en ingekleurde tekst (tot 60 tekens)
– Betonfundament
– Transport en plaatsing (tot een straal van 50 km geldt geen meerprijs, daarbuiten in overleg)
– Split en/of tuinaarde
– 15 jaar garantie op materiaal- en constructiefouten

Dit is vanzelfsprekend exclusief de eventuele accessoires.

Artea Grafmomenten is gevestigd in Veenendaal en Alkmaar. Vanuit deze plaatsen kunnen wij grafstenen, monumenten en urnen maken en plaatsen in Nederland en België. Al onze vestigingen hebben showtuinen met een uitgebreide collectie voorbeelden van grafstenen, monumenten, urnen, urnamenten en diverse (bronzen) beelden.

"Dank voor het super vakwerk!"

Grafsteen Barneveld

Hallo,

Namens mij en mijn familie dank voor het super vakwerk! We zijn er stil van …

Lees meer klantervaringen

voor ieder een bijzondere grafsteen of monument

Over Artea Grafmonumenten

Artea Grafmonumenten heeft twee vestigingen: Alkmaar en Veenendaal. Onze creatieve medewerkers zijn gespecialiseerd in het bedenken, ontwerpen en plaatsen van grafmonumenten en gedenktekens. Op veel begraafplaatsen in Nederland komt u de fraaie, door ons vervaardigde grafmonumenten tegen. De liefde voor ons vak draagt bij tot het realiseren van mooie gedenktekens. Wij hebben begrip voor rouwverwerking en weten dat het proces om tot een heel “eigen” monument te komen tijd vergt. Met gedegen kennis van materialen, gevoel voor vormgeving en door ons in te leven in uw wensen, komen we altijd tot een grafmonument dat past bij uw dierbare overledene. Ieder mens is immers uniek en verdient een bijzonder monument.

Alkmaar Veenendaal

Onze locatie in Veenendaal is aankomende zaterdag 2 juli gesloten