Gedenktekens, een symbool van herinnering

VEENENDAAL – Artea Grafmonumenten is uitgegroeid tot een organisatie bestaande uit drie bedrijven die zich in de loop der jaren ontwikkeld en gespecialiseerd hebben in het ontwerpen en produceren van persoonlijke grafmonumenten en gedenktekens.

‘Onze drie bedrijven: Artea Alkmaar, Artea Nederweert en Artea Veenendaal ontwerpen en produceren dan ook jaarlijks vele honderden unieke gedenktekens’, vertelt Roger, samen met zijn vrouw Jacqueline Nowacki-van Kooten eigenaar van Artea Veenendaal.

‘De filosofie achter deze werkwijze is de mens. Het verhaal van nabestaanden geeft onze ontwerpers elke dag opnieuw de start om aan een uniek ontwerp te beginnen; hoe was de persoon, waar hield hij of zij van… Uit onder andere deze informatie ontstaat de inspiratie tot uiteindelijk een persoonlijk en uniek gedenkteken. Dit kan beeldend maar ook abstract zijn, de meeste gedenktekens die wij ontwerpen hebben dan ook vaak hun eigen verhaal.’

Dat maakt zo’n gedenkteken bijzonder en dat geldt zeker voor de nabestaanden, die daar zeer nauw bij betrokken zijn geweest. ‘Het monument moet als het ware iets over de overledene zeggen, een herkenning hoe eenvoudig het monument ook is’, aldus Jacqueline Nowacki-van Kooten.

Gedenktekens inspiratietuin

‘Bezoek onze inspiratietuin en u vind er een grote keuze van standaard modellen tot zeer bijzondere modellen. Laat u vrijblijvend begeleiden door de aanwezige deskundige adviseurs. Afspraken kunnen overdag en ’s avonds. Als u liever wilt dat wij bij u thuis komen, is dat natuurlijk ook mogelijk, zodat u samen met uw naaste familieleden in uw eigen vertrouwde omgeving uw wensen voor een grafmonument of gedenksteen kunt vormgeven.’

"Ben zeer te spreken over het resultaat."

Afgelopen middag ben ik even wezen kijken naar het graf en ben zeer te spreken over het resultaat. Dit inmiddels gedeeld met mijn broer en zusters en namens hun wil ik u bedanken voor de uitgevoerde werkzaamheden.

Hartelijk dank.

 

Lees meer klantervaringen

voor ieder een bijzondere grafsteen of monument

Over Artea Grafmonumenten

Artea Grafmonumenten heeft twee vestigingen: Alkmaar en Veenendaal. Onze creatieve medewerkers zijn gespecialiseerd in het bedenken, ontwerpen en plaatsen van grafmonumenten en gedenktekens. Op veel begraafplaatsen in Nederland komt u de fraaie, door ons vervaardigde grafmonumenten tegen. De liefde voor ons vak draagt bij tot het realiseren van mooie gedenktekens. Wij hebben begrip voor rouwverwerking en weten dat het proces om tot een heel “eigen” monument te komen tijd vergt. Met gedegen kennis van materialen, gevoel voor vormgeving en door ons in te leven in uw wensen, komen we altijd tot een grafmonument dat past bij uw dierbare overledene. Ieder mens is immers uniek en verdient een bijzonder monument.

Alkmaar Veenendaal