Urnen en urnenmonumenten bij Artea Grafmonumenten | Artea Grafmonumenten Veenendaal, Alkmaar en Nederweert

Klik hier voor onze uitgebreide collectie asgedenktekens.

Urnen en urnenmonumenten zijn te verkrijgen bij Artea Grafmonumenten in Veenendaal, Alkmaar en Nederweert. Naast een brede collectie sierurnen en urnamenten van de ‘Artea basiscollectie’, kunnen we u ook uiteenlopende materialen tonen zoals bijvoorbeeld bijzondere soorten graniet, keramiek, glas, RVS en brons waarmee ook aan uw ‘speciale wens’ vormgegeven kan worden. Klik hier voor onze urnamenten en hier voor onze as glasobjecten waarbij zoals de naam al zegt, het as in glas word verwerkt.

Waarom een urn van Artea Grafmonumenten?

  • Snelle levertijd
  • Diverse mogelijkheden qua grootte, vorm en kleur
  • Basis collectie sierurnen van Artea Grafmonumenten
  • Uniek ontwerp mogelijk
  • In ieder budget iets mogelijk

Klik hier voor onze zeer uitgebreide collectie.

Verschillende urnen soorten:

Glasfiber: dankzij de eigenschappen van het materiaal zijn Glasfiber urnen zeer duurzaam en bestand tegen weer, wind en temperaturen tot wel -30C. Ze zijn speciaal ontwikkeld voor buiten en vormen daarmee een betaalbaar alternatief voor urnen van steen, marmer en graniet.

Keramisch: verreweg de meest gebruikte urn is die van keramiek. Speciaal geselecteerde ingrediënten zijn gemixt om een keramische massa te creëren, waarmee de modellen worden vormgegeven. De keramische urnen zijn bedekt met verschillende kleuren emaille. Dit resulteert in een prachtige, kleurvolle urn. Keramische urnen zijn zowel geschikt voor binnen als buiten.

Messing: de Messing urnencollectie van Artea Grafmonumenten bestaat uit urnen die gemaakt zijn van hoogwaardige metalen als brons, koper en messing. Veel tijd en aandacht is besteed aan de vormgeving en de decoratie. De urnen zijn handmatig gemaakt en daardoor zeer nauwkeurig afgewerkt.

Hout: onze houten urnen zijn gemaakt van zogenaamd ‘Sheesham-hout‘ uit India. Dit is het beste geïmporteerde hout wat vandaag de dag beschikbaar is. De vormgeving van de urnen kenmerkt zich door de eenvoud en de klassieke stijl in combinatie met opmerkelijke details.

Marmer: met een Marmeren urn heeft u een uniek product in handen. Het hoogwaardige marmer dat voor de marmeren urn gebruikt wordt, komt uit steengroeven in Azië. Doordat marmer een natuurproduct is, is geen enkele marmeren urn hetzelfde.

Biologisch afbreekbaar: onze Biologische afbreekbare urnen zijn opgebouwd uit organische materialen en daardoor 100% biologisch afbreekbaar. Dit type urn vergaat na verloop van tijd en wordt zo weer opgenomen in de aarde. Deze urnen worden voornamelijk gebruikt voor het begraven van de as in de aarde.

Wat kunt u met de as en/of urn doen?

  • Onze urnen vallen zowel binnen als buiten te plaatsen. Denk hierbij aan een voor u bijzondere plek. Dit valt goed te combineren met een granieten zuil en/of bronzen beeld.
  • Een urn combineren met een bestaand grafmonument.
  • Bijzetten van de urn in een urnenmuur.

Zonder uw levensverhaal van de overledene is het, naar onze overtuiging, zinloos om een persoonlijk gedenkteken te ontwerpen. Veel urnamenten lijken op elkaar terwijl geen mens hetzelfde is. Dit kan niet kloppen. Immers, elk mens is uniek en verdient een even uniek monument.

In ons bedrijf besteden onze ontwerpers en medewerkers dagelijks dan ook veel aandacht aan ‘de mens achter het monument’. Er is alle ruimte voor een goed gesprek over de dingen die voor u zo onvergetelijk zijn. Wie was hij? Wat deed hij in zijn leven? Of: hoe was haar karakter? Waardoor vergeet u haar nooit meer? Of: wat zijn uw dierbaarste herinneringen aan hem of haar?

Door de eeuwen heen wordt er gecremeerd. Wij zien ook bij keuze van het gedenkteken een cultuurverandering. De dood is tegenwoordig geen taboe, ondanks het grote verdriet en verlies.

 

 

Over Artea Grafmonumenten

Onze klanten aan het woord

Artea Grafmonumenten

Langs deze weg mijn/onze reactie op het grafmonument van mijn moeder. Onbeschrijflijk mooi!!

Artea Grafmonumenten

Allereerst wil ik u vertellen dat we heel blij zijn met de steen. Het is precies, zo niet mooier, als we in gedachten hadden. De reflectie van de lucht en de bomen is perfect. Ons hartelijk dank.

Artea Grafmonumenten

We zijn zo tevreden met het resultaat en de begeleiding is fantastisch geweest. Hartelijk dank!

Artea Grafmonumenten

Wij willen Artea hartelijk danken voor de prettige samenwerking. We kwamen binnen en wisten echt niet wat we wilden. Met hun kundige begeleiding is onze grafsteen tot stand gekomen.

Artea Grafmonumenten

Wij zijn erg onder de indruk hoe mooi de grafsteen geworden is. We zijn zeer tevreden op de wijze waarop we door jullie ontvangen zijn en geholpen hebben in het maken van de keuzes.

Artea Grafmonumenten

Bij Artea Grafmonumenten hadden wij écht het gevoel dat we op het juiste adres waren. Artea bedankt!

Artea Grafmonumenten

We zijn erg tevreden over de grafsteen en de manier waarop invulling is gegeven aan de tot standkoming ervan en de plaatsing.

Artea Grafmonumenten

Bij Artea staan ze je met raad en daad bij en proberen jouw wensen uit te laten komen. Ze luisteren goed naar je en praten je ook niets aan wat jij niet wilt.

Artea Grafmonumenten

Heel hartelijk dank voor de plaatsing en verzorging van het grafmonument op het graf van mijn man. Het is mooi uitgevoerd, prachtige grafsteen. Dank voor de mooie grafsteen

Artea Grafmonumenten

“Ik wil Artea bedanken voor de keurige afwerking van het traject. Van begin tot eind voelde ik mij begrepen en dat gaf mij rust. Artea van harte aanbevolen!

Artea Grafmonumenten

Ik ben super blij met het eindresultaat. Een waardig afscheihttps://arteagrafmonumenten.nl/wp-content/uploads/2015/09/weijers.bloemendaal-alg-1.jpgd!

Artea Grafmonumenten

Wat was het moeilijk om een keuze te maken. Ik wist goed wat ik niet wilde, maar wat dan wel ... Gelukkig hebben ze bij Artea alle geduld en ben goed begeleid.

Artea Grafmonumenten

Ik had nooit gedacht dat een keuze maken zo lastig zou zijn. Gelukkig heeft Artea mij goed begeleid bij onze keuze en wij zijn super blij met het eindresultaat!

Artea Grafmonumenten

Bij Artea werd goed naar ons geluisterd en men begreep wat we belangrijk vonden om in het monument terug te zien. Dat heeft geleid tot een heel mooi gedenkteken.

voor ieder een bijzondere grafsteen of monument

Over Artea Grafmonumenten

Artea Grafmonumenten heeft twee vestigingen: Alkmaar en Veenendaal. Onze creatieve medewerkers zijn gespecialiseerd in het bedenken, ontwerpen en plaatsen van grafmonumenten en gedenktekens. Op veel begraafplaatsen in Nederland komt u de fraaie, door ons vervaardigde grafmonumenten tegen. De liefde voor ons vak draagt bij tot het realiseren van mooie gedenktekens. Wij hebben begrip voor rouwverwerking en weten dat het proces om tot een heel “eigen” monument te komen tijd vergt. Met gedegen kennis van materialen, gevoel voor vormgeving en door ons in te leven in uw wensen, komen we altijd tot een grafmonument dat past bij uw dierbare overledene. Ieder mens is immers uniek en verdient een bijzonder monument.


AlkmaarVeenendaal

Artea Grafmonumenten